Quina és la diferència entre paper ecològic i paper reciclat?

Truca'ns al: (+376) 862394
Vaya al Contenido

Quina és la diferència entre paper ecològic i paper reciclat?

PRONET Serveis Neteja
El paper que denominem paper reciclat no sempre és respectuós amb el medi ambient, per tant, no sempre es pot considerar ecològic.
 

En aquest article us expliquem la diferència entre la terminologia "Reciclat i "Ecològic"

 
 
 
Què és el paper reciclat?

 
 
El paper reciclat és el que està fet ja de paper o cartons o draps ja utilitzats, en cap cas s'utilitza fusta com a matèria primera per la seua fabricació.

El planeta ens necessita. PRONET Serveis

Per tant, és totalment normal que aquest tipus de paper tinga un color assemblat al marró. No obstant el color no és determinant per a poder valorar el seu grau de reciclat. Normalment per a blanquejar els papers s'usa productes químics molt agressius, en conseqüència, podríem interpretar que el color del paper ens assegura la no utilització d'aquests solvents.

 
 
 
RECICLAT NO VOL DIR OBLIGATORIAMENT ECO RESPONSABLE
 
 
 

Què és el paper ecològic?
 

El paper ecològic està fabricat amb fusta provinent de boscos certificats i elaborat amb processos de producció que tracten de reduir l'impacte mediambiental.
 
 
Així doncs, quina és la diferència entre paper reciclat i ecològic?
 

Que un paper sigui reciclat no vol dir necessàriament que sigui ecològic o respectuós amb el medi ambient, ja que pot estar fabricat mitjançant processos que es consideren contaminants.
 

És veritat que tenim tendència a valorar el paper reciclat com a "més respectuós" amb el medi ambient per sol fet que deduïm que no s'han hagut de tallar arbres per la seua fabricació, però hem de ser conscients que el paper reciclat ha de respondre a uns criteris de fabricació mediambientals, perquè si no pot ser molt més perjudicial per al nostre planeta que no pas el fabricat directament amb fusta certificada.

 
 
 
ES IMPORTANT LLEGIR LA LLETRA PETITA

 
 
Entre tots podem ajudar el nostre planeta

Que he de tindre en compte a l'hora de consumir paper?

Primer que el color pot ser una pista però no determinant d'estar comprant un bon paper reciclat fabricat sota criteris mediambientals.
 
Ens hem de fixar en les certificacions de fabricació com ara
 
 
ECF : Elementary-Chlorine-Free. Significa que el paper no esta tracta amb el blanquejador de clor Gas (Perjudicial per al medi ambient), sinó amb diòxid de clor.

 
PCF : Processed Chlorine Free. Significa que el paper no porta cap tractament blanquejador a base de clor i inclou contingut reciclat (també tracta sense cap clor).

 
I després amb les certificacions de matèria primera com ara

 
FSC : Consell d’administració Forestal, és una organització no governamental amb seu a Bonn Alemanya que demostra una gestió sostenible dels boscos i conseqüentment de la matèria primera del paper.

 
PEFC : Programa d’aval de certificació forestal. És una organització internacional, dedicada a promoure la gestió sostenible dels boscos amb el que es fa el paper, mitjançant el seu certificat de qualitat.

 
Ecolabel Certificació de la Unió Europea reconeguda mundialment d’excel·lència mediambiental per productes o serveis que compleixen amb els estàndards ambientals al llarg de tot el seu cicle de vida.

sostenibilitat en els nostres serevis de neteja. www.pronet.ad
 
 
Un article de PRONET Serveis, Serveis de neteja a Andorra des de 1987. www.andorraneteja.com www.pronet.ad  


Regreso al contenido