Consum de paper i responsabilitat mediambiental

Truca'ns al: (+376) 862394
Vaya al Contenido

Consum de paper i responsabilitat mediambiental

PRONET Serveis Neteja
Un article de PRONET Serveis

Ara tot són queixes a nivell mundial per l’increment de costos en matèries primeres, en l’energia i en els combustibles.
 
Aquest dimarts el nostre proveïdor de materials fungibles, com ara paper seca mans i paper higiènics, ja ens ha notificat que tot aquests materials s’apujaran un 12%. Evidentment degut tal com deien al principi d’aquest article a la crisi en matèries primeres i energètiques.
 
Potser es moment de reflexionar que ha passat aquests darrers anys i si bé es evident que els preus estant pujant, potser ara es un bon moment (tant de bo), per canviar els nostres hàbits de consum i no solsamènt estalviar costos de materials si no de pas, fer un gran favor al nostre planeta.

EL CONSUM DE PAPER S'HA DISPARAT EXPONENCIALMENT

 
Aquest darrers anys el consum de paper s’ha disparat exponencialment, la raó no es que ara per ara siguem més primmirats per la nostra higiene, no, tot el contrari el increment del consum ha estat condicionat per la mala praxis i per les modes.
 
La nostra empresa porta 35 anys al mercat Andorra de la neteja  i podem parlar amb coneixement de causa del que ha passat aquesta darrers anys.

 
Responsabilitat mediambiental

No fa tants anys als lavabos de moltes oficines d’aquest  país (i imaginen que de la resta del món), per eixugar-nos les mans, teníem tovalloles, aquestes es canviàvem depenent del seu us, cada dia o cada tres dies. Les nostres col·laboradores de neteja canviaven les brutes per unes netes. Les brutes se les emportaven a casa i les rentaven i l’endemà les tornaven a portar per desprès substituir-les per les brutes, així de manera continuada i durant molts anys.

 
Un bon dia, algú va decidir que això era poc higiènic i que el que es portava eren els assecadors elèctrics o distribuïdors de paper. Així dons, tovalloles fora i vinga muntar assecadors de mans i dispensadors de paper.
 

Quan va arribar el COVID, suposadament els assecadors de mans elèctrics remoguien molt el aire i podrien contribuir a espargir el COVID. Així dons fora assecadors elèctrics i mes dispensadors de paper.

 
Empresa eco responsable des de 1987

Recordem que abans ens eixugàvem les mans amb tovalloles i que aquestes mateixes tovalloles eren rentades a la mateixa casa de les nostres col·laboradores,  juntament amb la seva roba es a dir aprofitant  la mateixa rentadora i conseqüentment el mateix recurs energètic y d’aigua que ja utilitzaven normalment a casa. Es a dir la petjada energètica per a deixar les tovalloles netes i desinfectades era pràcticament nul·la o si mes no molt poca. I pel que fa al transport també res de res ja que s’aprofitava el mateix desplaçament que per anar al lloc de treball.
 

Ara en el cas del paper: imagineu la petjada ecològica per un moment, tot i que la nostra empresa PRONET Serveis des de gener 2021, només subministra paper reciclat i ecològic imagineu per un moment el periple d’aquest paper. (Plantar un arbre, costos energètics i d’aigua per tractar el arbre per fer la pasta del paper o en el millor dels casos, tractar paper reciclat per la fabricació de nou paper + Transport del paper de la fabrica al majorista + transport del majorista fins el nostre País+ Distribució d’aquest paper als nostres clients)
 
Tot això perquè? Era realment poc higiènic eixugar-nos les mans amb les tovalloles? No tenia perquè ser així. Una persona quan s’eixuga les mans ja les te netes, així dons l’únic residu que deixem a la tovallola es aigua i alguna resta de sabó. Així doncs, al igual que ham molts altres àmbits, se’ns va condicionar per abandonar la tovallola a favor de quelcom molt més “Modern” i “glamuros” com el paper seca mans.

CONSUM DE PAPER = ASSASINAT ECOLOGIC

 
A tot aixo afegirem que portats per la mateixa febre renovadora i modernista, també barem abandonar l’ús del tradicional mocador. Si, si,  el mocador de tela de tota la vida el que portàvem a la butxaca i al final del dia  el deixàvem al cubell de la roba bruta per l’endemà agafar-ne novament un de net que ens acompanyava durant tot el dia.
 
Això també va quedar en desús, degut a les noves modes dels “Kleenex”, ja quedava molt “caspós” portar un mocador de tela a la butxaca i sobre tot molt poc higiènic...

 
Consells de PRONET Serveis

Així dons el consum de papers s’ha dispara exponencialment aquets últims anys, només cal fitxar-nos en els lavabos amb dispensadors de paper o  passejar-nos per molts despatxos, sobre de les taules i podem veure caixes de mocadors de papers o directament rotlles de paper higiènic (Després el client no acaba d’entendre el consum de paper higiènic de la seva empresa, però això es una altra historia).
 
Fa gràcia que avui la gent esta molt més preocupada per l’augment de costos d’aquests i altres productes i molt poques persones es plantegin un canvi d’hàbits.

 
Potser el camí que barem agafar fa alguns anys no era el millor camí i potser el que s’ha de fer es rectificar i tornar a velles costums que no per ser velles siguin pitjors que les actuals tot el contrari.

 
APADRINAR VELLES COSTUMS = ECO RESPONSABLES

Hem de ser conscients que algunes coses són totalment prescindibles i que responent més a la nostra comoditat i moda que no a una necessitat vital. L’ús responsable es la millor eina contra el malbaratament i ja no per nosaltres mateixos si no pel nostre planeta.

 
Bé per tot l’ho altre PRONET SERVEIS , una empresa realment preocupada pel malbaratament dels nostres recursos. A i aquest anys celebrem els nostres primers 35 anys, que no és poc.

1987-2022


Regreso al contenido